šlepa_služba_borča_čista_stakla

Zašto su čisti prozori neophodni za bezbednu vožnju?

Postoji mnogo faktora koji doprinose bezbednoj vožnji; međutim, održavanje prozora čistim je jedna od najvažnijih praksi. U stvari, to je jedan od najvažnijih aspekata čišćenja i održavanja vozila. I to nije samo iz estetskih razloga – iako je prljav prozor siguran način da se stranac naškraba „opere me“ u prljavštini. Ali prljavi prozori mogu uzrokovati zamagljen vid i pogoršati odsjaj tokom vožnje, što rezultira naprezanjem očiju i povećava rizik od sudara. Naša kompanija za vuču radi naporno da poveća bezbednost, a jedan od načina na koji to radimo je da obezbedimo da su naši prozori čisti i optimizovani za vožnju. Kao profesionalni vozači, naravno, moramo da damo prioritet bezbednosti gde god možemo. Međutim, ne morate da vodite kompaniju za vuču da biste imali koristi od ove prakse. Evo 3 razloga da prozore automobila održavate čistima:

1. Optimizovani uslovi vožnje

Kada je vaš automobil čist, automatski je bezbedniji. Čisto vetrobransko staklo i set prozora povećavaju vaš nivo vidljivosti što vam omogućava da lakše uočite potencijalne opasnosti. Pored toga, kada se prljavština nakupi na vašim prozorima, ona povećava odsjaj od sunca. Ovo može ozbiljno da ograniči vašu vidljivost i povrh svega toga izazove neprijatno naprezanje očiju. Na kraju, ne potcenjujte efekte blatnjavih mrlja na vašim prozorima. Ovo može stvoriti slepe uglove zbog kojih ćete propustiti okolni saobraćaj, bicikliste, pešake i još mnogo toga.

 

Srećom, vrlo je jednostavno boriti se protiv svega ovoga. Sve što treba da uradite je da redovno čistite prozore. To možete da uradite kada napunite gorivo ili investirate u redovno pranje automobila da biste zaista zablistali na putu. U svakom slučaju, održavanje prozora čistim ne utiče samo na vašu bezbednost, već i na bezbednost onih oko vas.

2. Sprečite oštećenja od prljavštine

Prljavština se može sastojati od mnogo vrsta čestica i može oštetiti vaše prozore. Bilo da se radi o pesku, prašini ili nakupljenim česticama soli, one se mogu zalepiti za prozore i vetrobran vašeg vozila i dovesti do raznih problema. Kada se pomeša sa vodom (tj. tokom kišne oluje) posledice oštećenja od prljavštine mogu se pogoršati. Dovodi do ogrebotina na staklu koje ostavljaju mrlje. Jednom kada je staklo obojeno, veoma je teško poništiti ga. Prema tome, najbolje mere su preventivne. Redovno čišćenje prozora i pranje automobila sprečiće nakupljanje prljavštine, produžavajući životni vek i izgled vašeg vozila.

3. Poboljšana estetika

Ako zamišljate sebe kao entuzijastu automobila, slika vašeg automobila vam je verovatno važna. Možda se čak oseća kao produžetak vaše sopstvene slike. Održavanje čistoće je odličan način da pokažete svoju investiciju. Slično kao nova lepa odeća, možete da se oblačite da biste impresionirali svetlucavom karoserijom automobila. Čak i ako ne volite automobile i vidite svoje kao sredstvo za prelazak od tačke A do tačke B, možete pokazati da vodite računa o svojoj imovini održavajući automobil čistim. Bez obzira da li ste ludi za automobilom ili ne, vaš automobil predstavlja vas. Da biste poboljšali imidž koji predstavljate svetu, čist automobil je odlično mesto za početak. Osim toga, dobijate prednost vožnje u čistom, zdravom okruženju. Ovo može poboljšati vaše raspoloženje, zdravlje i samopoštovanje, sve u jednom.

Kako naša Šlep Služba može pomoći?

Iako održavanje prozora čistim može uveliko sprečiti sudare, nesreće se i dalje dešavaju. Bilo da je u pitanju prazna baterija, probušena guma ili vam je potrebna pomoć pri uklanjanju neovlašćenog vozila sa vašeg imanja, naša šlep služba je tu da vam pomogne. Kao stručnjaci za različite prakse šlepovanja širom Beograda i Srbije, možemo vam ponuditi brze, efikasne i pouzdane usluge. Kontaktirajte našu službu za šlep danas da biste započeli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *